Kita Adalah HEROPernahkah anda mendengar lagu HERO nyanyian Mariah Carey? Pernahkah anda hayati bait-bait lirik di dalam lagu tersebut?

Saya pasti ada yang tersentuh bila menyanyikan lagu HERO itu sekiranya anda faham akan liriknya. Mungkin masing-masing akan terkenangkan kisah hidup masing-masing yang penuh ranjau dan duri.

Ada yang menjalani hidup sendirian tanpa pasangan hidup. Bersusah payah seorang diri tetapi akhirnya berjaya membesarkan anak-anak dengan sempurna. Bayangkanlah betapa kuatnya 'HERO' dalam dalam diri kita. Tak semua orang berjaya melaluinya..tapi kita tetap kuat berdiri!.

Pasti ada kisah-kisah sedih, dihina, dipandang rendah, dibiarkan dan diabaikan pada peringkat awalnya, tetapi oleh kerana adanya 'HERO' di dalam jiwa kita, segala kesusahan dan keperitan akhirnya berjaya juga diatasi.

'HERO' melambangkan kekuatan dalaman yang ada dalam diri kita. Yang bukan semua orang ada. Kita berjaya sampai ke tahap ini disebabkan kita mampu dan berjaya melihat 'HERO' di dalam diri kita.

Walaupun dulunya kita juga takut...takut menghadapi segala ujian hidup tanpa ada sesiapa di sisi, tetapi kita akhirnya berjaya mengatasi perasaan takut tersebut. 

Kita juga pernah ditimpa kesedihan demi kesedihan, cabaran demi cabaran..tetapi betapa kuatnya 'HERO' dalam diri kita sehingga kita berjaya membuang segala kesedihan yang melanda hidup kita.

Kita yang mempunyai 'HERO' dalam diri, tidak akan mudah mengalah dengan pelbagai rintangan yang boleh merebahkan kita. Kita kena yakin dengan diri kita, tak mungkin kita mahu membiarkan impian kita terkubur begitu sahaja.

Kerana kita tahu, semua orang mampu sampai ke puncak!

Dan semua orang boleh mencapai impian asalkan kita sedar bahawa kita ada HERO didalam diri dan hidup kita!

That's a hero lies in you..

Salam sayang.
hero, wira
HERO ini juga melambangkan kekuatan bagi PENCINTA HAIWAN.
Betapa kuatnya semangat kucing ini meneruskan kehidupannya
setelah kedua kaki depannya dipotong hanya kerana kesalahannya mencuri ikan.


Busuk!