Hendak Seribu Daya Mahu Seribu Cara

Assalamualaikum..

Pernahkah anda bertanya kepada diri anda berulang-ulang kali, berhari-hari dan berbulan-bulan soalan ini iaitu “Sampai Bila?”

Sampai bila anda mahu terus hidup menanggung beban hutang, tekanan hidup serta kegagalan demi kegagalan atau hidup “biasa-biasa” jika sebenarnya anda boleh ubah atau tingkatkan kualiti hidup & kewangan anda?

Masalahnya lebih 80% mereka di luar sana TIDAK TAHU atau TIDAK PERCAYA yang mereka mampu untuk meningkatkan kualiti hidup mereka serta tahap kewangan mereka dengan lebih tinggi lagi.

 Pernah atau tidak anda memikirkan tentang :

1- Pendapatan yang tidak banyak berubah.
2- Hutang semakin meningkat sehingga takut untuk menjawab telefon, wang       juga menjadi punca pergaduhan dan tekanan.
3- Tidak ada masa bersama keluarga dan anak-anak.
4- Tidak ada masa untuk ibu-bapa, adik beradik dan saudara mara.
5- Tidak mampu untuk beli kereta dan rumah sendiri atau sewa rumah yang         lebih selesa untuk keluarga.
6- Tidak mampu untuk menderma atau bersedekah malahan setiap masa             terpaksa meminjam.

Adakah anda malang? 
Adakah anda tidak ada luck? 
Adakah anda tidak pandai? 
Adakah anda tidak rajin?

Saya juga pernah bertanya soalan ini, apakah yang membuatkan mereka yang berjaya buat sehingga pendapatan mereka 3 ke 5 kali ganda lebih tinggi!

Luar biasa di dalam cara berfikir, keinginan dan tindakan mereka adalah antara sebab kenapa hidup mereka berubah, mereka juga tahu yang mereka mahukan sesuatu tetapi mereka tidak tahu dan perlu belajar dari mereka yang telah lebih berjaya!

Rujuk kepada yang pakar dan belajar.


syuhada1981.com


Busuk!